Известие

Collapse
No announcement yet.

смяна маншони на предни амортесиори

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• смяна маншони на предни амортесиори

потърсих подобна тема, но не можах да намеря

някой от вас дали е сменял маншоните на предните амортесиори без да ходи в сервиз, дали е трудно и има ли смисъл да се занимавам въобще?
    моите са скъсани и ме притеснява дали могат да се прецакат амортесиорите от водата, прахта и мизериите които се събират в ботуша на амортесиора :О

благодаря за съветите предварително
    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm SW TI Q4 2007
    Alfa Romeo 156 1.9 16V JTDm SW Sport 2005 - втората бивша
    Alfa Romeo 155 2.0 8V TS 1995 - бившата мръсница
    sigpic

Първоначално публикувано от Madjo Покажи съобщение
    потърсих подобна тема, но не можах да намеря

някой от вас дали е сменял маншоните на предните амортесиори без да ходи в сервиз, дали е трудно и има ли смисъл да се занимавам въобще?
    моите са скъсани и ме притеснява дали могат да се прецакат амортесиорите от водата, прахта и мизериите които се събират в ботуша на амортесиора :О

благодаря за съветите предварително
    Оооо и там пипах... Развиват се болтовете м-у амортисьора и шенкела ,развиват се и трите болта които държат ТАМПОНА НА МАКФЕРСОНА за ботуша (или там както се казва)!!!Преди развиването откачи мъркуча за спирачките от скобката която е на амортисьора и съответно кабела за датчика на АБС-а ако имаш!!!При ваденето на макферсона внимаваи да не скапеш датчика на АБС-а и маншона на външното каре!!!
    После със скоби се събира пружината маха се тампона от амортисьора и излиза въпросния чарк за които питаш ти...Това е процедурата набързо изказана ,но има тънкост за развиването на гаиката на амортисьора!!!Това чудо се прави само и единствено с придържане на контра на самия амортисьор!!!В противен случаи може да се скъса тампона (както стана при мен преди да разбера как се прави) !!! Гаиката може да се одхлаби и докато макферсона е на колата ,НО само да се одхлаби!!!Пълното и одвиване (на гаиката)... само при свален от колата макферсон и при ЗГЪНАТА ПРУЖИНА (със скоби)!!!!
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
      Оооо и там пипах... Развиват се болтовете м-у амортисьора и шенкела ,развиват се и трите болта които държат ТАМПОНА НА МАКФЕРСОНА за ботуша (или там както се казва)!!!Преди развиването откачи мъркуча за спирачките от скобката която е на амортисьора и съответно кабела за датчика на АБС-а ако имаш!!!При ваденето на макферсона внимаваи да не скапеш датчика на АБС-а и маншона на външното каре!!!
      После със скоби се събира пружината маха се тампона от амортисьора и излиза въпросния чарк за които питаш ти...Това е процедурата набързо изказана ,но има тънкост за развиването на гаиката на амортисьора!!!Това чудо се прави само и единствено с придържане на контра на самия амортисьор!!!В противен случаи може да се скъса тампона (както стана при мен преди да разбера как се прави) !!! Гаиката може да се одхлаби и докато макферсона е на колата ,НО само да се одхлаби!!!Пълното и одвиване (на гаиката)... само при свален от колата макферсон и при ЗГЪНАТА ПРУЖИНА (със скоби)!!!!
      с две думи "голям филм", а ти колега сам ли го прави, имаш ли необходимите инструменти? ако е така, мога ли да те помоля да ми помогнеш и да ги смениме на моята белисима също
      почерпката от мен
      sigpic

Comment

с две думи "голям филм", а ти колега сам ли го прави, имаш ли необходимите инструменти? ако е така, мога ли да те помоля да ми помогнеш и да ги смениме на моята белисима също
        почерпката от мен
        По колата всичко се прави само и единствено от мене си...
        Няколко пъти и TRENDi се намесва (за да я дотроши шегувам се)... Ами някоя събота или неделя се доуточняваме и се прави...
        Тук е мястото за одбележа ,че без навременната помощ на TRENDi... щях да си я карам колата ,но само мислено маи!!!В точния момент спаси положението тои... (донесе ми една гаика която в неделя следобед... лесно се намира иначе...)

Имам всички инструменти...
        Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 23:40.

Comment

По колата всичко се прави само и единствено от мене си...
          Няколко пъти и TRENDi се намесва (за да я дотроши шегувам се)... Ами някоя събота или неделя се доуточняваме и се прави...
          Тук е мястото за одбележа ,че без навременната помощ на TRENDi... щях да си я карам колата ,но само мислено маи!!!В точния момент спаси положението тои... (донесе ми една гаика която в неделя следобед... лесно се намира иначе...)

Имам всички инструменти...
          много се радвам, ами ти кажи кога ти е удобно, ако можеш още тоя уийкенд, само кажи.
          иначе TRENDi е доста отзивчив доколкото съм забелязал, винаги пуска снимки и графики в детайли
          ще се радвам да се почерпим за добре свършената работа
          sigpic

Comment

Ако ще ремонтирате тази неделя, звъннете един тел. и аз да дойда да "раздавам акъл" , че съм свободен по-изключение. Ако има и недостиг на някои от необходимите инструменти - също съм насреща.
            75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
            155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
            FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
            Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение
              Ако ще ремонтирате тази неделя, звъннете един тел. и аз да дойда да "раздавам акъл" , че съм свободен по-изключение. Ако има и недостиг на някои от необходимите инструменти - също съм насреща.
              Днес трябва да ида до селото ми... (къщата е почнала да пада)!!! ако се прибера по-рано ,утре ще я правим колата!!!Незнам просто кога ще се прибера днес или утре!!!Ако съм свободен ще пиша и ще се разберем!!!

Comment

Originally Posted by TRENDi

Днес трябва да ида до селото ми... (къщата е почнала да пада)!!! ако се прибера по-рано ,утре ще я правим колата!!!Незнам просто кога ще се прибера днес или утре!!!Ако съм свободен ще пиша и ще се разберем!!!
                ок, ще чакам да пишеш тогава, успех с къщата
                благодаря ви и на двамата за отзивчивостта
                аз ще ходя да ги купя тия маншони, има ли нещо специално при покупката им или просто търся маншони за 155-ца ?
                sigpic

Comment

аз ще ходя да ги купя тия маншони, има ли нещо специално при покупката им или просто търся маншони за 155-ца ?
                  сега виждам, че тия маншони вървят в комплект с някакви буфери - оребрета гума някаква - прикачам снимки.
                  има ли значение марката - ако някой е патил от някакви ментета, моля да сподели
                  Attached Files
                  sigpic

Comment

zdr

99% нямаш проблем с буфера, само маншони си купи.
                    sigpic 155 2.5 TD VM31B 07.03.1997
                    http://www.youtube.com/watch?v=r7_l0...6CE27&index=21
                    !!! http://vbox7.com/play:8b1da481&al=1&vid=1084993 !!!

Comment

Първоначално публикувано от mimo_ Покажи съобщение
                      99% нямаш проблем с буфера, само маншони си купи.
                      за жалост и буферите са накъсани и омаслени
                      с 300 зора днес едва намерих прочутите маншони, но в комплект с тампоните - 8 лв./бр. от Симеон - иначе по другите места бяха по 37 лв.
                      купих ги, само чакам колегите mimouzunov и TRENDi да се организираме за смяната
                      sigpic

Comment

zdr

Всичко новичко най-добре
                        sigpic 155 2.5 TD VM31B 07.03.1997
                        http://www.youtube.com/watch?v=r7_l0...6CE27&index=21
                        !!! http://vbox7.com/play:8b1da481&al=1&vid=1084993 !!!

Comment

купих ги, само чакам колегите mimouzunov и TRENDi да се организираме за смяната [/QUOTE]

С TRENDi ще се уточним кога и тн... Предполагам ,че ще е събота или неделя ,но трябва и тои да каже... Чакам от него одговор....

Comment

С TRENDi ще се уточним кога и тн... Предполагам ,че ще е събота или неделя ,но трябва и тои да каже... Чакам от него одговор....
                            супер, когато ви е удобно, аз съм ОК
                            sigpic

Comment

За Неделя съм на 90% свободен. Пътък и Събота съм на Пампорово (95% вероятност) и от началото на другата седмица ще съм за седмица в Кърджали (95%). Утре ще знам със сигурност и ще потвърдя допълнително в темата ти.

П.С. В Събота вечерта трябва да се върна от Пампорово, а за Кърджали вероятността да замина падна под 50%.
                              Last edited by TRENDi; d.m.y г., 14:34.
                              75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                              155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                              FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                              Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Working...
                              X